Nieuws

Voortvluchtige moordenaar smokkelt 6 kilo heroïne de grens over bij Beek en wordt gepakt

Een voortvluchtige moordenaar uit Montenegro is afgelopen zondag opgepakt toen hij ruim 6 kilo heroïne de grens bij Beek over smokkelde. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. © Bundespolizei
BEEK GEM MONTFERLAND - Een voortvluchtige moordenaar uit Montenegro is afgelopen zondag opgepakt toen hij ruim 6 kilo heroïne de grens bij Beek over smokkelde. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.
Een grensoverschrijdend politieteam heeft de voortvluchtige Montenegrijn van 29 en zijn 25-jarige passagier (een vrouw, ook afkomstig uit Montenegro) aangehouden op snelweg A3 bij het Duitse Rees. Uit onderzoek bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 14,5 jaar moet uitzitten voor een moord in Montenegro. Hij was al ongeveer een jaar voortvluchtig nadat hij daar uit de gevangenis was ontsnapt.
foto: Bundespolizei
De man had naast zijn originele papieren ook valse identiteitsbewijzen bij zich. De kilo's heroïne zaten verstopt in verborgen vakken in de bodem achter hun stoelen. De man is aangehouden, onder meer voor het smokkelen van drugs en het bezitten van vervalste papieren. De vrouw is eveneens aangehouden en wordt uitgeleverd aan Montenegro.