Nieuws

Duizenden klachten over gehandicapten- en leerlingenvervoer Arnhem/Nijmegen

Bij het onafhankelijk klachtenmeldpunt zijn meer dan 2200 klachten binnengekomen over het gehandicapten- en leerlingenvervoer van Avan in de regio Arnhem Nijmegen. Dat gebeurde in de afgelopen anderhalve maand. Dat antwoordt de provincie op Statenvragen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij het onafhankelijk klachtenmeldpunt zijn meer dan 2200 klachten binnengekomen over het gehandicapten- en leerlingenvervoer van Avan in de regio Arnhem Nijmegen. Dat gebeurde in de afgelopen anderhalve maand. Dat antwoordt de provincie op Statenvragen.
Uit de antwoorden van de provincie blijkt dat het aantal klachten fors gedaald is. Met name de bereikbaarheid van het callcenter van Avan is sterk verbeterd.

2000 klachten in september

In september startte Avan met het vervoer. Toen waren er ruim 2000 klachten. Die gingen vooral over de bereikbaarheid van het callcenter (65 procent).
De rest ging over de uitvoering van met name het leerlingenvervoer. Het gaat dan om het niet op tijd ophalen van leerlingen en het niet op tijd rijden. In totaal werden in september ruim 61.000 ritten uitgevoerd, dus over ruim 3 procent kwamen klachten binnen.

Klachtenpercentage sterk gedaald

In de eerste helft van oktober zijn er rond de 200 klachten binnengekomen: 90 procent over de uitvoering van het vervoer en 10 procent over de bereikbaarheid van het callcenter. Tot 14 oktober zijn 30.000 ritten uitgevoerd. Het klachtenpercentage is daarmee gedaald tot 0,7 procent.
Per 1 januari 2017 wordt het doelgroepenvervoer in Gelderland anders georganiseerd. De provincie wordt opgedeeld in zes regio's. De gemeenten in die regio gaan gezamenlijk het vervoer aanbesteden en laten organiseren.
De Avan is de eerste regio die dat in de praktijk brengt. Het omvat 19 gemeenten die met name het vervoer van mensen die recht hebben op een vergoeding uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt. Vijf gemeenten hebben ook het leerlingenvervoer al uitbesteed. De andere volgen in augustus 2017 en 2018

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!