Nieuws

Inbraakgolf in donkeredagenperiode, politie Velp maakt zich zorgen

In de periode van 24 oktober 2016 tot 06 november 2016 zijn er in Velp maar liefst zeven meldingen van 'diefstal uit woning' gedaan. Zes van die keren kwamen de daders binnen door een ruit in te slaan. © Facebook Politie Velp
VELP - In de periode van 24 oktober 2016 tot 06 november 2016 zijn er in Velp maar liefst zeven meldingen van 'diefstal uit woning' gedaan. Zes van die keren kwamen de daders binnen door een ruit in te slaan.
De politie in Velp maakt zich dan ook zorgen. 'De donkeredagenperiode is alweer een tijdje begonnen. In deze periode - van oktober tot april - zien we landelijk een toename in het aantal inbraken, overvallen en straatroven. Doordat de dagen korter worden hebben criminelen meer mogelijkheden om ongezien hun gang te gaan', schrijft het korps op Facebook.
Er wordt dan ook een dringende oproep gedaan. 'Alerte bewoners kunnen het verschil maken. Spreek eens een onbekende in uw woonomgeving aan. Inbrekers laten zich hierdoor afschrikken.' Verder roept de politie op om bij verdachte situaties direct alarmnummer 112 te bellen.