Nieuws

Boete van 2700 euro; politie Arnhem pakt taxichauffeurs flink aan

In het afgelopen weekend heeft de politie Arnhem, in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport, opnieuw een taxi- en alcoholcontrole gehouden in het centrum van Arnhem. Er werden vijftig taxi’s gecontroleerd in het centrum. © Facebook Politie Arnhem Noord
ARNHEM - In het afgelopen weekend heeft de politie Arnhem, in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport, opnieuw een taxi- en alcoholcontrole gehouden in het centrum van Arnhem. Er werden vijftig taxi’s gecontroleerd in het centrum.
Het overgrote deel had alles prima voor elkaar, maar bij ongeveer tien chauffeurs werden overtredingen geconstateerd. Vier chauffeurs moesten vanwege de ernst van de overtredingen direct hun werkzaamheden staken. Eén chauffeur kreeg hoge boetes: 900 euro omdat hij niet in het bezit was een chauffeurspas en 1800 euro vanwege een onjuiste boordcomputer.

Alcoholcontrole

Naast een taxicontrole hield de politie in Arnhem ook nog een alcoholcontrole. Dit leverde negen 'op heterdaadjes' op. Eén daarvan blies vijf keer de maximaal toegestane limiet. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. Hem staat een torenhoge boete te verwachten. Daarnaast moet hij verplicht een cursus volgen bij het CBR.