Nieuws

Hogere bruggen over Apeldoorns Kanaal, geen beweegbare

Het Gelders College wil geen geld stoppen in beweegbare bruggen over het Apeldoorns Kanaal. In plaats daarvan moeten de bruggen verhoogd worden. Daarmee neemt de provincie het advies over van de stuurgroep Veluwekroon. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het Gelders College wil geen geld stoppen in beweegbare bruggen over het Apeldoorns Kanaal. In plaats daarvan moeten de bruggen verhoogd worden. Daarmee neemt de provincie het advies over van de stuurgroep Veluwekroon.
De provincie had 3,1 miljoen euro toegezegd voor het bevaarbaar maken van het Apeldoorns Kanaal. Daarvan zou een aantal bruggen beweegbaar gemaakt worden. Maar volgens de provincie is het verhogen van bruggen de beste keus nu blijkt dat de gemeente Hattem en Heerde geen geld hebben voor onderhoud van beweegbare bruggen. Dit zou per brug 10.000 euro per jaar extra kosten. Vaste bruggen zijn veel goedkoper in onderhoud.
Volgens de provincie wordt nog steeds vastgehouden aan het idee om het Apeldoorns Kanaal bevaarbaar te maken. Met de verhoging kunnen boten tot 1.30 meter op het noordelijk deel van het Kanaal straks vrij varen. Daarvoor moet de Hezenbergersluis nog wel beweegbaar gemaakt worden.

Onderhoud

Komend voorjaar wil de provincie met een voorstel komen voor de betrokken gemeenten. Daarin zal in ieder geval de voorwaarde gesteld worden dat de gemeente het onderhoud van de verhoogde brug voor lange tijd toezegt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!