Nieuws

Speelverbod voor alle teams van voetbalclub SCH Nijmegen

De Nijmeegse voetbalclub SCH mag tot en met 3 december geen wedstrijden spelen. Dat heeft de KNVB dinsdag bepaald na een overleg met de voetbalclubs en de gemeente. Het gaat om alle teams van SCH die voorlopig niet aan wedstrijden mogen deelnemen. De KNVB legt de maatregel op naar aanleiding van de grote vechtpartij bij de Groesbeekse club Germania eind oktober.
NIJMEGEN - De Nijmeegse voetbalclub SCH mag tot en met 3 december geen wedstrijden spelen. Dat heeft de KNVB dinsdag bepaald na een overleg met de voetbalclubs en de gemeente. Het gaat om alle teams van SCH die voorlopig niet aan wedstrijden mogen deelnemen. De KNVB legt de maatregel op naar aanleiding van de grote vechtpartij bij de Groesbeekse club Germania eind oktober.
Of de club daarna weer wedstrijden mag spelen, is nog de vraag. De club moet een plan van aanpak maken om de situatie bij de club op orde te krijgen en om calamiteiten in de toekomst te voorkomen. 
SCH Nijmegen moet ervoor zorgen dat het bestuur weer op sterkte komt. Er is op dit moment nog maar één bestuurslid.
Ook zijn er zorgen over de financiële situatie bij de club. De situatie ziet er zo slecht uit dat de KNVB zich afvraagt of de club weer financieel levensvatbaar te krijgen is. 
De KNVB spreekt van een uitzonderlijk besluit om de hele club een tijdelijk speelverbod op te leggen. De vechtpartij brak uit tijdens een wedstrijd van SCH 5.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!