Nieuws

Na Food Valley en Health Valley krijgt Gelderland nu ook Legal Valley.

Verschillende gemeenten, scholen en juridische instellingen gaan samenwerken om Gelderland op de kaart te zetten als juridisch knooppunt van Oost-Nederland. Het gaat om de gemeenten Nijmegen en Arnhem, de provincie Gelderland, de rechtbank, het hof, het Openbaar Miniserie, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Radboud Universiteit en de orde van advocaten.
ARNHEM - Verschillende gemeenten, scholen en juridische instellingen gaan samenwerken om Gelderland op de kaart te zetten als juridisch knooppunt van Oost-Nederland. Het gaat om de gemeenten Nijmegen en Arnhem, de provincie Gelderland, de rechtbank, het hof, het Openbaar Miniserie, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Radboud Universiteit en de orde van advocaten.
Het idee voor Legal Valley ontstond door de gezamenlijke lobby van de partijen om het gerechtshof in Arnhem te behouden. Vorig jaar wilde justitie het gerechtshof in Arnhem naar Zwolle verhuizen. Er werd toen hard gelobbyd door de provincie en gemeenten om dit tegen te gaan. Om dit ook in de toekomst te voorkomen kwam het idee om de Regio Arnhem-Nijmegen juridisch te profileren.
Gelderland heeft een grote juridische branche waar veel mensen in werken. De Rechtbank in Arnhem met ruim 750 fte, het Gerechtshof met 225 fte en het Openbaar Ministerie met 395 fte. Daarnaast zitten er in de regio ruim 400 advocatenkantoren en 1200 advocaten. Ook heeft de regio veel studenten en docenten, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft ruim 60 fte aan banen en 1050 studenten en de juridische faculteit van de Radboud Universiteit heeft 260 fte aan banen en 2750 studenten.
De partners willen onder andere gaan samenwerken in bijvoorbeeld het regelen van opleiding- en stageplekken. Daarnaast moet er een jaarlijks congres georganiseerd worden. Volgend jaar maart zal het eerste congres plaatsvinden met als thema Privacy, lust of last?

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!