Nieuws

Wordt dit dé nieuwe place to be in Arnhem?

Koninklijke FrieslandCampina N.V. en Bouwfonds Property Development zijn samen een project begonnen om een nieuwe stedelijke hotspot te bouwen op het oude Cobercoterrein in Arnhem. Het nieuwe stadsgebied aan de Rijnkade moet wonen, werken en recreatie samenbrengen. © FrieslandCampina
ARNHEM - Koninklijke FrieslandCampina N.V. en Bouwfonds Property Development zijn samen een project begonnen om een nieuwe stedelijke hotspot te bouwen op het oude Cobercoterrein in Arnhem. Het nieuwe stadsgebied aan de Rijnkade moet wonen, werken en recreatie samenbrengen.
De historische, karakteristieke gebouwen op het voormalige Cobercoterrein zullen blijven en zij zullen een toevoeging bieden aan de hippe buurt. In het nieuwe stadsdeel moet ruimte zijn voor diversiteit en recreatie. De oude fabrieksgebouwen van Coberco, een oude zuivelfabriek, worden in het plan een multifunctioneel hart van de wijk met de naam 'De Melkfabriek'.
Foto: FrieslandCampina
In de nieuwe stadswijk komen pleinen en zo'n 280 stadswoningen en appartementen. Daarnaast komt in de fabriekshallen na verwachting een foodmarket, horeca, evenementen met kunst en cultuur, ondernemers en een stadsbrouwerij. 'De Melkfabriek' is flexibel waardoor het geschikt is voor allerlei verschillende initiatieven.