Nieuws

Vuurwerkshow in Zaltbommel; inwoners weten van niets

In Zaltbommel regende het maandagavond klachten over vuurwerk. Er vond een show plaats voor verkopers van vuurwerk, maar daar waren de klagers niet van op de hoogte. © Archief Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - In Zaltbommel regende het maandagavond klachten over vuurwerk. Er vond een show plaats voor verkopers van vuurwerk, maar daar waren de klagers niet van op de hoogte.
Er was volgens de politie toestemming verleend om de vuurwerkshow te houden. Zulke shows worden geregeld gehouden om verkopers te kunnen laten zien wat er in het assortiment zit, zodat ze weten wat ze kunnen aanschaffen.
De politie nam, na de vele klachten, maandagavond wel even een kijkje op de locatie. Daar werd dus geconstateerd dat de show gehouden mocht worden.

'Fijn als we het hadden geweten'

Op Facebook klagen, ook een dag later, veel mensen over de show. 'Het was fijn geweest als we het geweten hadden. We zijn met onze hond met een vuurwerktraining bezig. Hadden er dan meer op in kunnen spelen', schrijft Yvonne Roskamp-Hurkens. 
Thera van Zuilekom valt haar bij: 'Ik liep de hond uit te laten bij ons in Hurwenen en vanaf hier leek het wel alsof Zaltbommel in oorlog was.'