Nieuws

Veel bewondering voor mantelzorgers: ruim 200 aanmeldingen voor een bloemetje

Ook vorig jaar deelden we bloemen uit aan mantelzorgers.
Ze cijferen zichzelf vaak weg, staan altijd voor een ander klaar en zijn vooral bescheiden. Aankomende donderdag 10 november is het de 'Dag van de Mantelzorg ' en op deze dag gaat Omroep Gelderland de provincie in om een aantal mantelzorgers die hun werk vaak in stilte doen, te verrassen met een bloemetje. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ze cijferen zichzelf vaak weg, staan altijd voor een ander klaar en zijn vooral bescheiden. Aankomende donderdag 10 november is het de 'Dag van de Mantelzorg ' en op deze dag gaat Omroep Gelderland de provincie in om een aantal mantelzorgers die hun werk vaak in stilte doen, te verrassen met een bloemetje.
De afgelopen week kwamen er meer dan 200 reacties binnen bij de redactie van Gelderland Helpt op de oproep: 'Welke Mantelzorger verdient een bloemetje?'.

Grote bewondering

Uit de reacties blijkt dat de bewondering voor de mantelzorgers groot is. 'De mensen zijn vooral erg dankbaar en vinden het fijn om hun mantelzorger in het zonnetje te kunnen zetten en iets terug te kunnen doen. Wat verder opvalt is dat er dit jaar ook veel reacties binnen komen van mensen die vanaf de zijlijn zien wat een mantelzorger voor een ander doet en deze persoon aanmelden voor een bloemetje', laat de redactie weten.
In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Dit kan gaan om het verzorgen van hun partner bij ziekte, even een boodschap doen voor de buurman op de hoek tot het klaarmaken van eten voor je gehandicapte broer.

Nog snel aanmelden

Mensen kunnen nog tot en met dinsdag 8 november een mantelzorger aanmelden voor een bloemetje via de website van Gelderland Helpt. Donderdag 10 november gaat verslaggever Niels Kater de bloemen uitdelen live op Radio Gelderland en ook het tv programma Gelderland Helpt besteedt zondag 13 november aandacht aan de Dag van de Mantelzorg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!