Nieuws

Seksinrichtingen in Nijmegen worden niet extra gecontroleerd na incident

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gaat voorlopig geen extra controles doen bij seksinrichtingen. Dat laat Nijmegen weten nadat afgelopen weekend meerdere prostituees werden aangetroffen in een woning. Dat gebeurde in de wijk Heseveld.
Op één kamer waren de dames tegelijk aan het werk. De ruimte werd voor 75 euro per nacht illegaal aan hen verhuurd. De gemeente kan niet aangegeven of illegale prostitutie een groot probleem is. 'Dit is gebeurd in het verborgene, dat is lastig te controleren en vast te stellen', aldus een woordvoerder van de gemeente.
De politie onderzoekt de zaak nu en de gemeente wacht de resultaten daarvan af. 'Dit incident is voor ons géén reden voor extra handhaving', aldus een woordvoerder van de gemeente.
Er zijn in Nijmegen momenteel acht seksinrichtingen die een vergunning hebben. Ook is er één escortbedrijf actief. De verschillende bedrijven zijn onder te verdelen in raamprostitutiepanden, bordelen, prostitutiebedrijven en massage salons. Verder is er in Nijmegen een tippelzone, waarvoor 42 vrouwen een registratie hebben.

'Gemiddeld worden er tien misstanden per jaar doorgegeven'

De gemeente ontvangt per jaar gemiddeld tien bestuurlijke rapportages per jaar, waarin misstanden binnen de seksinrichtingen of illegale prostitutie worden gemeld. Dit jaar zijn er zeven zaken binnen gekomen die worden aangereikt via het Prostitutie Controle Team Oost Nederland. Dat is een team van de politie.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl