Nieuws

BuitenGewoon uitzending 8 november

ARNHEM - Op 8 november in het natuurprogramma BuitenGewoon:

Doesburg

Veel vogels, vlinders en insecten voelen zich tegenwoordig beter thuis in de stad dan in het buitengebied. BuitenGewoon gaat in Doesburg op zoek naar de natuur in de stad. In het oude Hanzestadje Doesburg kom je op straat niet veel natuur tegen. Maar wie van boven kijkt, ziet dat Doesburg wel degelijk een groene stad is. Achter de oude herenhuizen liggen enorme tuinen waarvan sommige natuurvriendelijk zijn ingericht met wilde bloemen en planten waar enorm veel dieren van profiteren.
Meer informatie: Doesburg

Vestingwerken van Doesburg

Rond de oude stad liggen de Hoge en de Lage Linie. Het zijn één van de best bewaarde vestingwerken van Nederland. Ze werden in de 17e eeuw in opdracht van Koning-Stadhouder Willem III ontworpen door Menno van Coehoorn. Het is een indrukwekkend geheel van aarden wallen en grachten en droge en moerassige delen. Door de Doesburgers worden ze "De Batterijen" genoemd. Nu is het een uniek natuurgebiedje naast de stad. Een deel van het kwetsbare gebied is afgesloten voor publiek in verband met bijzondere plantensoorten als kleine pimpernel, groot streepzaad, kleine ratelaar en grasklokje. De Lage Linie is wel opengesteld voor publiek.
Meer informatie: Vestingwerken

Kinderen en Natuur

Marieke Sprey wil de jeugd de natuur laten beleven. Ze is coördinator van de IVN Scholenwerkgroep in Apeldoorn. Ze verzorgen sinds ruim 3 jaar buitenactiviteiten voor basisscholen en kinderopvang. Uitgangspunt is kinderen op een actieve manier in contact brengen met natuur: zintuigelijke beleving. Vorig jaar hebben er 21 scholen, met ruim 1300 kinderen gebruik van gemaakt, dit jaar verwacht ze dat ze over de 1600 leerlingen heen gaan.
Meer informatie: IVN
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!