Nieuws

Wanprestatie van Vitesse tegen Heracles Almelo

ARNHEM - Een dramatische zondag voor Vitesse. De Arnhemmers verloren in eigen huis van Heracles Almelo (1-2). De wedstrijd was lange tijd niet om aan te zien, maar Van Wolfswinkel brak in de tweede helft de wedstrijd open. Toch ging het weer mis. Een oud-Vitessenaar deed de Arnhemmers pijn.
93e minuut: Afgelopen. Vitesse verliest van Heracles.
90e minuut: Tighadouini wil ook een strafschop, maar krijgt hem niet.
88e minuut: 'Schaam je kapot', wordt er nu gezongen. Dat mag ook best wel, want de nummer 16 van de eredivisie lijkt hier te gaan winnen.
86e minuut: Een fluitconcert van de tribune, want de Arnhemmers komen er maar niet doorheen.
78e minuut: Zhang komt ook nog in de ploeg. Vitesse heeft nu al haar wissels gebruikt.

74e minuut: GOAL! Ondanks druk van Vitesse is het Heracles dat op voorsprong komt. De Almeloërs kregen namelijk een penalty voor een overtreding van Kashia op Duarte. Armenteros ging achter de bal staan en schoot de penalty binnen.

60e minuut: GOAL! Het gaat nu wel hard. Oud-Vitessenaar Darri schiet geweldig raak vanaf een metertje of 25. Zijn schot in de kruising is doelman Room te machtig.

58e minuut: GOAL! Het is dan eindelijk eens raak in dit duel. Ricky van Wolfswinkel wordt knap vrijgespeeld door Rashica en de spits van Vitesse weet daar wel raad mee. Hij schiet hem onder Castro langs.

56e minuut: Nu wordt het even leuk. Eerst kopt Vitesse op de lat via Miazga. Daarna mag Darri alleen door op Room, maar beide kansen leveren geen goals op.
51e minuut: Bent u er niet bij? Dan mist u niet veel. Wilt u toch weten hoe het niveau is? Kijk dan dit filmpje even:
50e minuut: Er gebeurt al wel meer dan in de eerste helft. Nu is het Darri met een levensgrote kans, maar zijn schot wordt gevangen door Room.
48e minuut: Als er ergens dreiging vanaf komt is het Nathan wel. Hij dribbelt mooi naar binnen en haalt uit, maar weer staat Castro in zijn weg.
46e minuut: We zijn weer begonnen.
45e minuut: Het is rust. Vitesse gaat de kleedkamer in onder een licht fluitconcert.
43e minuut: Daar had dan de 1-0 wel kunnen zijn. Een actie van Nahtan lukt, maar de voorzet wordt niet binnen getikt door Van Wolfswinkel.
40e minuut: Het is enorm saai. Trainer Henk Fraser zit hoofdschuddend op de bank. Hij ziet dat werkelijk helemaal niks lukt bij zijn ploeg.
30e minuut: Een poging van afstand van Brahim Darri wordt door Eloy Room uit het doel getikt.
25e minuut: Weer een klein beetje opwinding in het GelreDome. Nathan schiet van afstand, maar zijn rolletje is een makkelijke prooi voor Castro.
22e minuut: De supporters die zich nog niet vermaken met de wedstrijd, vermaken zich met de mascotte van Vitesse.
17e minuut: De Arnhemmers proberen aan te dringen, maar zijn vaak nog slordig. Echt goed is het nog niet.
13e minuut: De eerste grote kans voor Vitesse. Ricky van Wolfswinkel wordt weggestuurd door Nakamba. De spits legt af op Nathan, die uit een moeilijke hoek de bal nog op doel krijgt. Keeper Castro redt ternauwernood.
3e minuut: Ook directeur Joost de Wit en Henk Parren bespreken hun verwachtingen van vandaag.
14.30 uur: De spelers staan er klaar voor. De wedstrijd gaat beginnen!
14.25 uur: Veel vlaggen, zowel in het thuis als het uitvak, zorgen voor sfeer.
14.15 uur: Bij het noemen van de naam van Makkelie klinkt er ook een licht fluitconcert vanaf de Arnhemse tribunes.
14.10 uur: Vitesse is trouwens niet echt gediend van een spandoek voor Makkelie. Een groot doek bij de Zuid-tribune werd voor de wedstrijd al weggehaald.
Zie ook: Vitesse beschermt beschimpte Makkelie
14.05 uur: De scheidsrechter is vandaag de heer Makkelie. Makkelie en Vitesse-Heracles, dat is een pikante combinatie voor de Arnhemmers.
13.55 uur: Ook bij de tegenstander zien we weer een aantal bekende namen. Oud-Vitessenaar Brahim Darri (zie foto) staat in de basis bij de bezoekers. Dat zelfde geldt voor oud-Graafschapper Robin Pröpper. De trainer van Heracles is ook een bekende in Arnhem, John Stegeman begon zijn carrière in Arnhem.
13.50 uur: De opstelling van Vitesse. Opvallend is dat ook Tighadouini niet speelt, hij wordt gepasseerd. De Braziliaan Nathan speelt.
Room; Yeini, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Baker, Foor, Nakamba, Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.
13.45 uur: Vitesse probeert Heracles, de nummer 16 van de ranglijst, vandaag een nederlaag te bezorgen. Op papier lijkt dat niet heel lastig, de Almeloërs wonnen maar één keer tot dusver.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!