Nieuws

Politie in Arnhem haalt vier taxichauffeurs van de weg

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zaterdagavond bij een grootscheepse taxicontrole vier chauffeurs verboden verder te rijden. Een van hen kreeg bovendien boetes van totaal 2700 euro.
De bestuurder had een onjuiste boordcomputer in de auto en hij bleek niet in het bezit van een chauffeurspas.

Signalen van misstanden

Agenten hielden de controle op het Roermondsplein, samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport. De controle gebeurde na klachten van inwoners. Verder waren er signalen over misstanden.
De controle van ongeveer vijftig taxi's duurde van 22.00 tot 0.30 uur. De meeste bestuurders hadden hun zaken op orde. Bij zo’n tien chauffeurs was sprake van overtredingen zoals een onverzekerde taxi, geen chauffeurspas, een onzichtbare tarievenkaart, een verlopen APK en meer zitplaatsen dan toegestaan.

Ook blazen

Aansluitend hield de politie onder andere weggebruikers in Arnhem een alcoholcontrole. Negen bestuurders hadden te veel gedronken.
Uitschieter was een bestuurder die bijna vijf keer (!) de toegestane hoeveelheid alcohol achterover had geslagen. Agenten konden hem zijn rijbewijs niet afpakken, want dat was al eerder in beslag genomen na 'drankrijden'. De man wordt opnieuw aangemeld voor een zogeheten bestuurlijke maatregel van het CBR, waaronder een verplichte en zelf te betalen cursus.