Nieuws

Extreemrechtse NVU uit Arnhem demonstreert bij intocht Sinterklaas

De extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) van Constant Kusters uit Arnhem demonstreert volgende week zaterdag bij de landelijke intocht van Sinterklaas. Die is dit jaar in Maassluis. 'We mogen demonstreren', zegt voorman Kusters in een filmpje op YouTube. © NVU
ARNHEM - De extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) van Constant Kusters uit Arnhem demonstreert volgende week zaterdag bij de landelijke intocht van Sinterklaas. Die is dit jaar in Maassluis. 'We mogen demonstreren', zegt voorman Kusters in een filmpje op YouTube.
De manifestatie bij de intocht is volgens Kusters legaal en toegestaan. 'Er komen enkele honderden rechtse betogers op af die Sinterklaas en Zwarte Piet een warm hart toedragen', meldt hij.
'We kennen het traditionele feest met Sinterklaas en Zwarte Piet', zegt Kusters in het filmpje. 'Een roetveegpiet is een niet-piet of een zieke piet en dat mag niet van bovenaf worden opgelegd.'

Opname bij Arnhemse school

Het filmpje van de NVU werd opgenomen voor de Arnhemse school waar dit jaar geen zwarte pieten welkom zijn. Volgens de Gelderlander voelde de directeur van de school na die maatregel zich bedreigd. 
Het filmpje: 

Trump versus Clinton

In het filmpje op YouTube laat de NVU-voorman zijn licht ook nog even schijnen over de Nederlandse verkiezingen volgend voorjaar en de Amerikaanse verkiezingen van dinsdag. 'Trump staat een beetje voor en niemand vertrouwt Clinton. Laten we maar hopen dat Trump gewoon wint', aldus Kusters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!