Nieuws

T.E.C. wint Betuwse derby in Tweede Divisie

T.E.C. wint Betuwse derby
TIEL - T.E.C. heeft zaterdag de Betuwse derby in de Tweede Divisie met 2-1 gewonnen van F.C. Lienden.
Op een goed gevuld sportpark De Lok in Tiel begon de thuisclub het sterkst aan de wedstrijd. Na een kwartier nam F.C. Lienden het initiatief over en kreeg ook kansen. Toch was het T.E.C dat in de 36e minuut de score opende via Jip Bartels na goed voorbereidend werk van Wimilio Vink. Bij rust was het dan ook 1-0. Direct na de hervatting was het Wimilio Vink nu zelf die de 2-0 achter Lienden keeper Jan Schimmel schoot.
Lienden zette aan. Een standaardsituatie leverde enkele minuten voor tijd de aansluitingstreffer op. Invaller Mo Bendadi krulde een vrije trap via de onderkant van de lat achter T.E.C.-keeper Sebastiaan van der Sman. In de resterende minuten was Lienden nog dicht bij de gelijkmaker maar van der Sman stond een puntendeling in de weg.
'Wij hebben de beste kansen gehad. Een gelijkspel was wel terecht geweest denk ik', zei F.C. Lienden-keeper Jan Schimmel na de wedstrijd.Sven van Ingen van T.E.C. kreeg de grote glimlach na de wedstrijd niet van zijn gezicht. 'Lekker dit, vorig seizoen verloren we twee keer, heerlijk om nu te winnen. Ik duik nog even de kantine in.'
T.E.C. klimt door de overwinning van de 16e naar de 13e plaats, net twee plekken achter F.C. Lienden. Het verschil tussen beide Betuwse ploegen is nog maar twee punten.