Nieuws

NEC kaapte talent Kadioglu weg uit Arnhem

NIJMEGEN - Ferdi Kadioglu komt uit Arnhem, maar is nu het grootste talent van NEC.
De Nijmeegse club was er vroeg bij om hem vast te leggen. "Ik heb zelf bij die mensen thuis gezeten of te praten over NEC", herinnert Iddo Roscher, hoofd jeugdopleidingen van NEC, zich nog.
"Hij was toen ook Nederlands tenniskampioen in die leeftijd. Hij was een jaar of tien. We hebben uitgelegd waarom we hem zo graag wilden hebben. Hij speelde bij ESA in Arnhem. Wij hadden een goed verhaal."
Iddo Roscher, hoofd jeugdopleidingen NEC
"We zagen wel wat in hem, maar op die leeftijd kan er nog zoveel gebeuren. Ferdi hoorde tot een talentvol groepje. Twee daarvan zijn zitten nu bij PSV, maar Ferdi speelt al in de eredivisie. Mooi voor de club, mooi voor de academie. Een mooi voorbeeld, ook voor andere jongens in de opleiding. Daarmee wordt de droom echt. Je merkt het al aan Jasper Cillessen, die naar Barcelona is gegaan. En ook Vincent Janssen heeft hier drie jaar op de academie gezeten. Daar krijgen we ook geld voor."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!