Nieuws

Vrouwen Achilles'29 boeken eindelijk weer zege na zes verliespartijen op rij

De vrouwen van Achilles'29 hebben vrijdagavond eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de eredivisie. De Groesbekers wonnen thuis met 3-1 van PEC Zwolle. © Achilles'29 | Michelle van der Laan juicht na haar doelpunt tegen PEC Zwolle
GROESBEEK - De vrouwen van Achilles'29 hebben vrijdagavond eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de eredivisie. De Groesbekers wonnen thuis met 3-1 van PEC Zwolle.
Met de overwinning maakte Achilles'29 een einde aan zes verliespartijen op rij. Ondanks de overwinning blijven de de Groesbekers voorlaatste op de ranglijst. Het team heeft nu wel vier punten meer dan rodelantaarndrager PEC Zwolle.
In de selectie van de vrouwen van Achilles'29 zaten vrijdag twee nieuwe gezichten. De Groesbeekse club contracteerde twee nieuwe spelers: Nena Hopmans en Joy Kersten. Laatstgenoemde startte meteen in de basis. Hopmans moest genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Kansen verzilveren

Na een rustige beginfase was het de thuisploeg die de eerste echte kans verzilverde. Michelle van der Laan maakte het doelpunt. Na de 1-0 was Achilles'29 de betere partij. Toch was het PEC Zwolle dat vlak voor de rust de grootste kans kreeg op een doelpunt. Judith Frijlink schoot tot opluchting van de thuisploeg hoog over.
In de rust verving Manon Bosch doelvrouw Renate Verhoeven. Zij zag toe hoe haar opponent aan de overzijde van het veld de 2-0 moest toestaan. Bonita Theunissen omspeelde PEC-keepster Nadja Olthuis en verdubbelde de score voor Achilles'29.

Einde Groesbeekse onzekerheid

Vijf minuten later bracht PEC-invaller Maxime Bennink de spanning terug in de wedstrijd. Uitgerekend nieuwbakken aanwinst Kersten maakte aan alle Groesbeekse onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren.
Smetje op de overwinning was de blessure van Guusje Eijkmans. Door haar blessure kon Hopmans wel haar eerste minuten maken in het elftal van Achilles'29.