Nieuws

Wat is er te doen in de mooiste provincie van Nederland?

U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod. © Fort Pannerden
DOORNENBURG - U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Forten

Na jaren van restauratie opende Fort Pannerden afgelopen april zijn deuren weer. Mét succes. Het fort is nu een van de grootste toeristische trekpleisters uit de regio. Bezoekers van de Gelredag krijgen zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur een gratis rondleiding door de belangrijkste ruimtes van het fort. Ook mag iedereen vrij rondkijken in het splinternieuwe Soldatenmuseum. Een kleine aanrader: trek warme kleding aan! Het is best fris en vochtig in Fort Pannerden.

Warme winter

Bezoekers kunnen zaterdag en zondag genieten van sfeervolle stands met antiek en curiosa in het mooie middeleeuwse kasteel Hernen. Om alvast in de winterse sferen te komen, brandt er een vuurtje op het middeleeuwse plein en kunnen bezoekers genieten van diverse lekkernijen. En als dat nog niet genoeg is, is het ook mogelijk om de 500 jaar oude balken van het dak aan te raken.

Natuurwerkdag

Door heel Nederland wordt zaterdag de grootste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd: Natuurwerkdag. Tijdens dit initiatief van LandschappenNL geven vrijwilligers het landschap een onderhoudsbeurt. In Gelderland zijn er maar liefst 63 initiatieven. Zo vinden er onder andere snoeiwerkzaamheden plaats bij de Braamberg in Arnhem. Ook worden de heggen in Wijchen opgeknapt.

Duurzame huizen

Wil je meer weten over het duurzamer maken van je huis? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Dan is deze (én volgende week) zaterdag je kans. Tijdens de Duurzame Huizen Route stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. Je kunt dus al jouw prangende vragen over duurzaamheid persoonlijk aan hun stellen, zodat je inspirerende ideeën krijgt om zelf aan de slag te gaan.

Winterfair

Over ideeën gesproken: op het terrein van kasteel Hoekelum in Ede is zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur een winterfair. Meer dan 90 deelnemers bieden allerlei soorten artikelen aan, waaronder kleding, kerstartikelen en sieraden. Ook staan er verschillende foodtrucks én is er vermaak geregeld voor kinderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!