Nieuws

Tweede verdachte Postbankmoord al dagen vast, familie wist van niks

Souris R. uit Veghel is de tweede verdachte in de zaak van de moord op Alex Wiegmink. Advocaat Frank van Gaal heeft dat bevestigd aan de familie van de verdachte. De politie wil de naam van R. nog niet bevestigen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Souris R. uit Veghel is de tweede verdachte in de zaak van de moord op Alex Wiegmink. Advocaat Frank van Gaal heeft dat bevestigd aan de familie van de verdachte. De politie wil de naam van R. nog niet bevestigen.
De familie van de verdachte, een 43-jarige man van Surinaamse afkomst, werd door Omroep Brabant op de hoogte gebracht van zijn mogelijke betrokkenheid bij de zaak die ook wel bekend staat als de Postbankmoord. 
R. zit al een aantal dagen vast. Zijn familie wist nog van niets; ze hadden gemerkt dat hij telefonisch niet bereikbaar was, maar maakten zich geen zorgen omdat ze wel vaker een week geen contact met hem hebben.
De familie is erg in de war en wil nog niet op de situatie reageren. 

Lang bewaard geheim

R. is niet de enige die zijn betrokkenheid bij de Postbankmoord 13 jaar lang geheim wist te houden. Eerder deze week meldde de andere verdachte in de zaak, Frank S., zich bij de politie nadat hij zijn betrokkenheid bij de zaak tegenover zijn vrouw en buren had opgebiecht.
De zaak kwam aan het rollen doordat het programma Opsporing Verzocht er aandacht aan besteedde. Alex Wiegmink werd in 2003 vermoord op de Posbank in Rheden, zijn lichaam werd teruggevonden in een uitgebrande auto in Erp.

'Zaak opgelost'

Peter R. de Vries, die zich nadrukkelijk met de zaak heeft bemoeid zei eerder al dat Alex Wiegmink op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Mogelijk was hij onbedoeld getuige van criminele praktijken. Volgens de misdaadverslaggever is de zaak, met de aanhouding van Frank S. en Souris R. opgelost.