Nieuws

KNVB straft SCH uit Nijmegen na vechtpartij

Het vijfde elftal van de Nijmeegse voetbalclub SCH is voor de rest van dit seizoen uit de competitie gehaald. De spelers mogen dit jaar ook niet spelen voor een ander team. Dat heeft de KNVB bepaald naar aanleiding van de grote vechtpartij bij de Groesbeekse club Germania eind oktober. © Omroep Gelderland | De kantine van Germania
GROESBEEK - Het vijfde elftal van de Nijmeegse voetbalclub SCH is voor de rest van dit seizoen uit de competitie gehaald. De spelers mogen dit jaar ook niet spelen voor een ander team. Dat heeft de KNVB bepaald naar aanleiding van de grote vechtpartij bij de Groesbeekse club Germania eind oktober.
'SCH is collectief schuldig bevonden aan een excessieve overtreding. Naast de straf voor het vijfde team heeft de club ook een voorwaardelijke schorsing gekregen van 1 jaar, met een proeftijd van 2 jaar', vertelt Koen Adriaanse, persvoorlichter van de KNVB.
Die voorwaardelijke schorsing houdt in dat de hele club uit de competitie wordt gehaald als er nog een incident in die periode plaatsvindt.

Zwaardere straf

Een speler van SCH krijgt een zwaardere straf. Hij is geschorst voor 18 maanden vanwege buitensporig excessief geweld. Daarnaast is een voetballer van Germania voor 6 wedstrijden uitgesloten vanwege het trappen van een speler.
'Ik ga ervan uit dat de tuchtcommissie van de KNVB naar eer en geweten gehandeld heeft', vertelt SCH-wedstrijdsecretaris Wil Oteman in een eerste reactie. 'We hebben nog niet besloten of we in beroep gaan, maar de kans daartoe is niet groot. Zeker aangezien de tuchtcommissie ons geadviseerd heeft dit niet te doen, omdat dit huns inziens waarschijnlijk slechter uit zou pakken voor ons.'

Speler tegen hoofd getrapt

De vechtpartij vond zaterdag 22 oktober plaats op het grasveld van Germania. Daar speelde het tweede zaterdagelftal van de Groesbeekse club in het bekertoernooi tegen het vijfde elftal van SCH. De wedstrijd liep uit de hand toen een speler van Germania tegen zijn hoofd werd getrapt.
Een jeugdige supporter van Germania die de situatie filmde werd achternagezeten. Ook in de kantine van de Groesbeekse club kwam het tot een knokpartij, waarbij vooral mensen van SCH zich zouden hebben misdragen. Volgens de Groesbeekse club werd met bierglazen gegooid en is met barkrukken geslagen.

Voorlopige schorsing

Naar aanleiding van de vechtpartij werden beide teams voorlopig uit de competitie gehaald. De voorlopige schorsing voor het tweede zaterdagelftal van Germania is opgeheven.
Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er momenteel nog een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de zaak en dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!