Nieuws

Tweede verdachte aangehouden voor liquidatie Kerkdriel

Een 26-jarige Rotterdammer is vrijdag in zijn cel aangehouden in verband met het onderzoek naar de liquidatie van Chahid Yakhlaf op 31 december 2015 in Kerkdriel. Dinsdag is al een 22-jarige Amsterdammer opgepakt. © Bart Meesters
KERKDRIEL - Een 26-jarige Rotterdammer is vrijdag in zijn cel aangehouden in verband met het onderzoek naar de liquidatie van Chahid Yakhlaf op 31 december 2015 in Kerkdriel. Dinsdag is al een 22-jarige Amsterdammer opgepakt.
Yakhlaf werd vorig jaar op oudjaarsdag van dichtbij beschoten, terwijl hij in een auto camping Maaszicht verliet. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.
Twee andere inzittenden, onder wie de broer van Yakhlaf, raakten lichtgewond. De vluchtwagen van de twee schutters werd later brandend aangetroffen in Zaltbommel.

15 tips

Het tv-programma Opsporing Verzocht liet dinsdag beelden zien van de fatale schietpartij. Daarbij zijn de verdachten zichtbaar getoond. De uitzending leverde 15 reacties op.

Peilbakens

Naar aanleiding van de aanhoudingen zijn doorzoekingen gedaan in panden in Purmerend, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Daarbij zijn peilbakens gevonden. Deze peilbakens kunnen worden gebruikt om voertuigen of andere objecten op afstand te volgen en te lokaliseren.

'Mocro Maffia'

Yakhlaf was een bekende van de politie. Een jaar eerder was hij ook al het doelwit van een aanslag. Hij wordt in diverse publicaties gelinkt aan kopstukken in de 'Mocro Maffia'. Ook was hij volgens de politie een vertrouweling van de crimineel Gwenette Martha die in mei 2014 werd geliquideerd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!