Nieuws

Verdachte Posbankmoord 'zeer emotioneel'

ARNHEM - Frank S., de 55-jarige verdachte van de gewelddadige dood van Alex Wiegmink, is 'zeer emotioneel'. Dat zegt zijn advocaat tegen Omroep Gelderland.
'Daarom wil ik absoluut bij alle verhoren aanwezig zijn', aldus advocate Annet Laeyendecker. Ze is bang dat hij uitspraken doet die tegen hem werken in het proces.
Frank S. zit sinds woensdag vast en wordt verhoord over zijn rol rond de gewelddadige dood van Alex Wiegmink, in januari 2003. Volgens zijn advocaat is hij tijdens de verhoren buitengewoon emotioneel.

Niemand spreken

Over de rol van Frank S. wil ze verder niks kwijt. De verdachte (55) zit in volledige beperking, wat wil zeggen dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Hij mag bijvoorbeeld geen televisie kijken, geen kranten lezen en niemand van zijn familie spreken.

Moord of doodslag

Sinds woensdag wordt hij dagelijks intensief verhoord. Ook vandaag zal de politie hem uitgebreid spreken over zijn rol in deze zaak. Of het om moord of doodslag gaat, zal een belangrijke vraag worden in het proces tegen haar cliënt, zegt advocaat Laeyendecker. Bij moord is er sprake van een vooraf bedacht plan. Bij doodslag is er minder sprake van een plan en gebeurt de daad meer in een 'opwelling'.

Meldde zichzelf

Frank S. meldde zich woensdag zelf bij de politie, na de uitzending van Opsporing Verzocht waarin de zaak die bekend is geworden als de Posbankmoord, werd behandeld. De inwoner van het Brabantse Boekel bekende betrokken te zijn bij de dood van Alex Wiegmink uit Drempt, in januari 2003. Direct hierna is een 43-jarige man uit Veghel opgepakt, ook wegens betrokkenheid bij de dood van Wiegmink op de Posbank.