Nieuws

Het nieuws van vrijdag: van baggeren tot een ploeterend De Graafschap

Vandaag in het nieuws: Bagger wordt de nieuwe natuur, de egelopvang heeft het druk en De Graafschap speelt een hele belangrijke wedstrijd. © Pixabay
BUURMALSEN - Vandaag in het nieuws: Bagger wordt de nieuwe natuur, de egelopvang heeft het druk en De Graafschap speelt een hele belangrijke wedstrijd.

Bagger wordt nieuwe natuur

Er is maar liefst 425.000 m3 bagger uit de Linge tussen Buurmalsen en Gorinchem gehaald. De bagger is vervoerd naar een diepe zandwindplas bij Heukelum, daar werd deze verwerkt om een nieuw natuurgebied aan te leggen. Dat gebied wordt vandaag geopend. Het project duurde in totaal twee jaar. Omroep Gelderland is erbij en laat u het natuurgebied zien.

Zware tijden voor de egel

Het zijn moeilijke tijden voor de egelopvang. De winter is een drukke periode voor de opvanglocaties, maar de laatste tijd sluiten er steeds meer. Dat zegt de Dierenambulance Nijmegen. 'Het is hier nog niet bomvol, maar de drukke periode begint nu en we hebben te weinig capaciteit. Er is een gebrek aan ruimte, tijd en mensen.'

Kan De Graafschap weer eens winnen?

Voor De Graafschap is het vijf voor twaalf. Vrijdagavond speelt de ploeg thuis tegen Fortuna Sittard, een wedstrijd die gewonnen moet worden. De Superboeren staan 16e en hebben pas elf punten uit twaalf wedstrijden. De Graafschap heeft extra kaarten aan de supporters gegeven als goedmakertje voor de spookwedstrijd tegen Helmond Sport. Door een straf van de KNVB moest die wedstrijd zonder publiek worden gespeeld.