Nieuws

Nijmeegse basisscholieren krijgen hardlooples voor Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN - Basisschoolleerlingen in Nijmegen worden klaargestoomd voor de mini Zevenheuvelenloop van 19 november. Op zes scholen krijgen ze speciale gymlessen van Team Zevenheuvelen, een groep talentvolle hardlopers uit de regio Nijmegen.
Leerlingen van groep 6 van de Rooms Katholieke Montessori Basisschool Nijmegen krijgen vrijdagochtend de hardlooples. De les moet de kinderen spelenderwijs enthousiast maken voor het hardlopen en om mee te doen aan de Zevenheuvelenloop.
Youri Pessy van Team Zevenheuvelen geeft vrijdag de trainingen. Volgens hem zitten er talentvolle leerlingen tussen. 'Best wel enthousiaste kinderen moet ik zeggen. Er zitten wel een paar tussen die bij de Stevensloop al de mini-loop hebben gewonnen dus ik ben best wel enthousiast ja.'

400- en 800 meter

De grote wedstrijdloop is op zondag 20 november. De jeugd loopt de avond ervoor al voorafgaand aan de nachtloop. Basisschoolleerlingen uit groep 3 en 4 leggen een afstand van 400 meter af. De leerlingen van groep 5 tot met 8 gaan 800 meter hardlopen. Er doen jaarlijks al honderden kinderen mee aan de Mini Zevenheuvelenloop.