Nieuws

Vreman wil vertrouwen kweken door vastigheid; geen wijzigingen bij De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap staat opnieuw voor een spannende voetbalavond met maximale druk.
Een nagenoeg uitverkochte Vijverberg verwacht vrijdagavond (20.00 uur) eindelijk weer eens de volle winst tegen Fortuna Sittard. Na vijf nederlagen op rij en een teleurstellend gelijkspel tegen Achilles'29 hoopt De Graafschap thuis tegen de Limburgers weer een klein stapje omhoog te zetten. Het vertrouwen is echter broos en de spelers zijn al weken niet in staat de sportieve crisis het hoofd te bieden. De laatste zege dateert van 16 september tegen FC Emmen.

Trouw publiek

De ommekeer blijft dus al zes weken uit waardoor De Graafschap nog altijd onderin de Jupiler League bungelt. De 16e plaats waar de Doetinchemse club nu al enkele weken staat, is gezien de spelersselectie ronduit bedroevend. Trainer Jan Vreman geniet echter nog altijd de steun van zijn spelers en het trouwe publiek, en ook de clubleiding sprak in de persoon van manager Hofstede vorige week opnieuw het vertrouwen uit.  

Gesloten organisatie

Waar Vreman vorige week zijn elftal op een aantal posities nog anders inrichtte, houdt de geplaagde coach nu vast aan hetzelfde basisteam. De technische staf hoopt het vertrouwen in de groep terug te krijgen door niet veel te sleutelen op dit moment en te kiezen voor een 'gesloten organisatie.' Mark Diemers speelt daarom opnieuw naast Lion Kaak voor het centrale verdedigingsduo. De flanken worden bezet door Andrew Driver en Elvio van Overbeek die met hun snelheid voor diepgang en gevaar moeten zorgen. Dean Koolhof vormt wederom een koppel met topscorer Piotr Parzyszek.

Vol stadion

De verwachting is dat stadion De Vijverberg zo goed als vol zit voor het beladen duel met Fortuna Sittard. Daardoor zal de druk nog groter zijn, hoewel de aanhang ook een enorme stimulans kan zijn in deze zware tijden. Seizoenkaarthouders kregen van de club een gratis extra kaart als goedmakertje voor het duel dat De Graafschap twee weken geleden zonder publiek moest spelen tegen Helmond Sport.
Opstelling: Bednarek, Nieuwpoort, Lammers, Straalman, Will; Van Overbeek, Diemers, Kaak, Driver; Koolhof en Parzyszek.