Nieuws

Erop uit in de natuur: Nature Game & Nature Talks

ARNHEM - Wilt u er deze week een dagje op uit in de Gelderse natuur? Een selectie van de leukste Gelderse activiteiten vindt u hier.

The Nature Game ‘Het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum’

Anderhalf uur lang gaat u op pad om het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum te ontrafelen. Met de game van Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt het geheim van het echtpaar Kröller-Müller ontrafeld. Met een iPad door het bos en over het stuifzand kunt u aan de hand van filmpjes op ontdekkingstocht gaan.
Tijdens de zoektocht klimt u over omgevallen bomen en beklimt u de steile trap naar de Franse Berg. Het is daarom minder geschikt voor kinderwagens en rollators. 
Datum: dagelijks
Plaats: Otterlo
Foto: Nationaal Park de Hoge Veluwe
 

Nature Talks, hét evenement voor liefhebbers van natuur en beeld

Wilt u graag weten wat TOP-fotografen vinden van uw natuurfoto's? Of lezingen bijwonen van bijvoorbeeld natuurfotograaf Steve Winter? Dat kan, want op 12 en 13 november vindt het festival voor natuurfotografen, natuurfilmers en natuurliefhebbers plaats.
Er komen internationale en nationale fotografen die u graag vertellen hoe u prachtige beelden kunt maken. Ook biedt Nature Talks 60 lezingen aan over fotograferen en filmprogramma's. Nature Talks Photo Festival is een nieuwe natuurfotografie-event om je te laten inspireren en informeren.
Datum: 12 en 13 november
Plaats: Ede
Meer informatie: Nature Talks
Foto: Nature Talks
 

Speuren en smullen in de Natuurtuin

In de Natuurtuin Goffert vindt op woensdagmiddag 9 november een ontdekkingstocht plaats. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseren het Natuurmuseum Nijmegen en IVN Rijk van Nijmegen een speurtocht naar de verschillende herfstgroenten.
Pompoenen staan op het menu en de kastanjes en appels mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Wilt u dit avontuur niet missen? Aanmelden kan bij het Natuurmuseum Nijmegen. En zorg ervoor dat u een beetje honger heeft! 
Datum: 9 november
Plaats: Nijmegen
Meer informatie: Natuurmuseum Nijmegen
Foto: Natuurmuseum Nijmegen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!