Nieuws

Bomen voor wijk Schöneveld in Doetinchem

Bewoners van de wijk Schöneveld krijgen van de gemeente Doetinchem gratis bomen. Na het dorp Gaanderen is dit de tweede plek binnen de gemeentegrenzen waar beplanting wordt aangeboden. © REGIO8
ULFT - Bewoners van de wijk Schöneveld krijgen van de gemeente Doetinchem gratis bomen. Na het dorp Gaanderen is dit de tweede plek binnen de gemeentegrenzen waar beplanting wordt aangeboden.
'Een groot succes', zo omschrijft wethouder Ingrid Lambregts de actie in Gaanderen. In februari konden bewoners van het dorp een boom aanvragen. In totaal werden er in die kern 463 bomen uitgedeeld.
'Vooraf hadden we niet ingeschat dat het er zo veel zouden kunnen worden', aldus wethouder Lambregts. 'Maar je merkt dat het een ontzettend goede energie losmaakt in de gemeenschap.' De komende periode kunnen inwoners van de wijk Schöneveld een boom aanvragen, maar ook de andere Doetinchemse kernen en wijken komen nog aan de beurt.

Stad groen maken

Doel van het uitdelen van de bomen is de stad ‘vergroenen’. 'En dat kan niet altijd in de openbare ruimte', weet wethouder Lambregts, die door het 3000-bomenplan en het Bomenfonds wel geld heeft voor de beplanting. 'Dat doe je dan door de inwoners een gratis boom aan te bieden.'
Bewoners kunnen tot 3 december een van de vijftien beschikbare bomen aanvragen op de website van belevingspark Doetebol. Afhankelijk van het weer zullen de bomen vanaf 12 december worden afgeleverd bij de mensen thuis.