Nieuws

Zeehond Nijkerk is gevangen: 'Dit maak je maar één keer in je leven mee'

NIJKERK - Dolenthousiast zijn ze in Nijkerk, want de zeehond is gevangen. Een medewerker van zeehondenopvang Pieterburen assisteerde bij de vangst. Uiteindelijk lukte dat met een handdoek en een net.
Wilma Mulder van de dierenambulance in Nijkerk is helemaal door het dolle heen: 'dit maak je maar één keer in je leven mee, het was zo spannend vanochtend.' Ze hebben het beestje 'Hulcky' gedoopt, naar de vindplaats bad Hulckesteijn. 
Volgens Mulder hebben ze vanochtend heel lang afgewacht op het juiste moment: 'De zeehond keek de hele tijd om zich heen, naar voorbijgangers. Toen hij even zijn kop rustig hield heeft de medewerker van Pieterburen hem zachtjes beslopen en lukte het om het dier te vangen.

'Hulcky' naar Pieterburen

Ook gisteravond heeft de dierenambulance nog pogingen gedaan. De brandweer heeft geprobeerd het dier met warmtecamera's op te sporen om het zo te vangen, maar tevergeefs.
De zeehond vertrekt vanmorgen nog naar de opvang in Pieterburen. Mulder: 'Hij heeft medicijnen gehad en ligt heerlijk in zijn mandje, wij zijn blij dat het zo goed is afgelopen.'