Nieuws

Chaos op Gelderse snelwegen na grote problemen op A12 en A2

Bron: TomTomtraffic
Een verkeersinfarct donderdagmorgen in grote delen van Gelderland. Op de A2 en A12 ontstonden lange files na een ongeluk en autobrand. Ook op omleidingsroutes liep het verkeer muurvast.
ARNHEM - Een verkeersinfarct donderdagmorgen in grote delen van Gelderland. Op de A2 en A12 ontstonden lange files na een ongeluk en autobrand. Ook op omleidingsroutes liep het verkeer muurvast.
De vertraging liep vooral op en rond de A2 op tot ruim een uur. De weg was bij Waardenburg in de richting van Utrecht afgesloten na een botsing waarbij drie auto's betrokken waren. Daarbij is ook een gewonde gevallen. Het is niet duidelijk hoe het met de gewonde is. Rond 09.00 uur werd die weg weer vrijgegeven, maar er stond wel nog een enorme file.
Als gevolg van de afsluiting liep het donderdagmorgen ook vol en vast op de A15 en A59. Verkeer dat via de provinciale weg N322 rijdt, kwam ook niet veel verder. Ter hoogte van Brakel was een ongeluk gebeurd.
Ook op de A12 ging het mis. Al voor de spits vloog daar een bermmaaier in de brand ter hoogte van Wageningen. De weg wordt rond 10.00 uur voor de helft afgesloten, om de maaier te bergen. Verkeer wordt geadviseerd om om te rijden. Maar ook op andere routes loopt het vast; het rijdt ook langzaam op de N224 van Arnhem naar Ede.
De Gelderse wegen lopen vast, blijkt uit deze filekaart van TomTomtraffic