Nieuws

A2 weer open na kettingbotsing bij Waardenburg

WAARDENBURG - Een verkeersinfarct op de A2 bij Waardenburg donderdagmorgen. De weg zat richting Utrecht urenlang dicht na een ongeluk met meerdere auto's. Daarbij is een gewonde zijn gevallen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).
Automobilisten werd dringend geadviseerd om de weg te mijden. Automobilisten liepen op de snelweg. Een traumahelikopter is ingezet om een gewonde te helpen.

Auto's geborgen

Nadat de auto's waren geborgen, kon de weg na 9.00 uur worden vrijgegeven.
Achter het ongeluk stond een lange file: grofweg stond het al stil vanaf Den Bosch over 17 kilometer. De vertraging was enorm, blijkt uit deze tweet:
Bekijk ook deze timelapse: het staat echt muurvast.
En ook aan de andere kant van de weg, van Utrecht naar Den Bosch, was de file groot. Dat kwam door kijkers naar de andere rijweg.

Omleidingsroute dicht

Ook de toegangswegen naar de snelweg waren afgesloten. Omrijden was volgens de VID beter. Maar ook één van die omleidingsroutes, via de Van Heemstraweg, was dicht. Daar kantelde een vrachtwagen.
Foto: Bart Meesters

Alternatieven

Veel alternatieven waren er helaas niet voor het verkeer. Er zijn nog steeds problemen met de Merwedebrug (A27) waardoor vrachtauto's daar niet mogen rijden.
Personenverkeer kon volgens de VID vanuit Den Bosch het beste via Gorinchem rijden. Voor trucks was de route via Oss en Arnhem de enige optie, maar ook daar stonden files.
De situatie rond 7.00 uur. Bron: TomTomtraffic
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!