Nieuws

Foto's van 27 relschoppers De Graafschap online

De foto's van 27 relschoppers die in mei betrokken waren bij ongeregeldheden rondom wedstrijden van De Graafschap, staan sinds woensdagavond op de website van de politie. Eerder op de dag waren ze al te zien in het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De foto's van 27 relschoppers die in mei betrokken waren bij ongeregeldheden rondom wedstrijden van De Graafschap, staan sinds woensdagavond op de website van de politie. Eerder op de dag waren ze al te zien in het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland.
Na de wedstrijd van De Graafschap tegen Ajax op 8 mei breken rond het stadion van de Doetinchemse club rellen uit. Daarbij worden onder meer politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht.
Twee weken later, op 22 mei, gaat het opnieuw mis in Doetinchem. Een aantal supporters loopt na het duel met Go Ahead Eagles het veld op en belaagt spelers, stewards en elkaar.
Wie herkent deze relschoppers? Kijk Bureau GLD terug:

Buitensporig veel geweld

De politie laat de relschoppers zien omdat er buitensporig veel geweld is gebruikt. Vooral na de wedstrijd tegen Ajax op 8 mei. 'Agenten hoorden de stenen langs hun hoofd suizen en voelden stoeptegels tegen hun helm knallen', aldus de politie. De relschoppers worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging.
De gezichten van de 27 relschoppers zijn nu nog geblurd. Dat verandert op 9 november als ze zich dan nog niet hebben gemeld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!