Nieuws

Politie schiet bij ziekenhuis in Nijmegen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een waarschuwingsschot gelost bij het Radboudumc in Nijmegen. De politie wilde een 30-jarige Nijmegenaar aanhouden, maar hij weigerde bevelen van de agenten op te volgen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een waarschuwingsschot gelost bij het Radboudumc in Nijmegen. De politie wilde een 30-jarige Nijmegenaar aanhouden, maar hij weigerde bevelen van de agenten op te volgen.
De politie kwam om 03.45 uur ter plaatse bij het ziekenhuis omdat verschillende mensen melding hadden gedaan van een opgefokte man die een voorwerp bij zich had, dat leek op een vuurwapen.

Pistool en mes op zak

De man werd aangetroffen bij de ingang van het Radboud ziekenhuis en weigerde vervolgens te luisteren naar de agenten. Een van de agenten loste daarop een waarschuwingsschot. Daarna liet de man zich wel pakken.
De 30-jarige Nijmegenaar bleek inderdaad een pistool bij zich te hebben. Ook had hij een groot mes op zak. De politie onderzoekt de zaak.
Foto: politie Nijmegen-Zuid