Nieuws

Nieuwe wending in zaak overleden Voorthuizenaar op Wallen

Vijf vrienden van Robert Gerritsen uit Voorthuizen - die overleed na een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen - worden nu ook verdacht van openlijke geweldpleging. De drie Roemeense mannen die daar ook bij betrokken waren, mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). © Inter Visual Studio
VOORTHUIZEN - Vijf vrienden van Robert Gerritsen uit Voorthuizen - die overleed na een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen - worden nu ook verdacht van openlijke geweldpleging. De drie Roemeense mannen die daar ook bij betrokken waren, mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).
'Er is de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar het voorval. Hieruit zijn de vijf personen uit de vriendengroep van Robert Gerritsen naar voren gekomen als verdachte. Zij zijn afgelopen week gehoord. Voor de rest hebben wij nu niets te melden', vertelt de woordvoerder aan Omroep Gelderland.
De drie Roemenen werden begin oktober gearresteerd in Brussel en uitgeleverd aan Nederland. De officier van justitie wilde het trio drie maanden langer vasthouden, maar kreeg daar deze week van de rechtbank geen toestemming voor. Ze hebben volgens de woordvoerder aangifte gedaan tegen de vijf vrienden van Robert Gerritsen.

Overleden na mishandeling

De vechtpartij vond zaterdagavond 3 september plaats op de Wallen. In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat Gerritsen een ruzie tussen zijn vrienden en de drie Roemenen had willen sussen. Hij zou bij die poging zwaar mishandeld zijn. Gerritsen overleed twee dagen na het voorval.
Naarmate het onderzoek naar de vechtpartij vorderde, kantelde dat beeld echter. De politie bekeek honderden uren aan camerabeelden en daaruit bleek dat de vriendengroep niet vrijuit is gegaan bij de vechtpartij.

Precieze doodsoorzaak onbekend

Op de beelden is te zien dat de groep de drie Roemenen opjagen. Het trio kreeg rake klappen, maar deelde zelf ook de nodige stoten uit. De precieze doodsoorzaak van de 32-jarige Gerritsen is nog niet vastgesteld. Dat moet blijken uit het definitieve rapport van de patholoog. Wanneer dit rapport afgerond is, kon de woordvoerder van het OM niet zeggen.
Gerritsen liet een vrouw en twee jonge kinderen na.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!