Nieuws

25 tips na uitzending Opsporing Verzocht over Posbankmoord

Na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht zijn er 25 tips binnen gekomen over de moord op Alex Wiegmink uit Drempt. Dat meldt politiewoordvoerder Paul Koetsier bij Radio Gelderland. © Omroep Gelderland
RHEDEN - Na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht zijn er 25 tips binnen gekomen over de moord op Alex Wiegmink uit Drempt. Dat meldt politiewoordvoerder Paul Koetsier bij Radio Gelderland.
'We onderzoeken momenteel in hoeverre deze tips bruikbaar zijn. Vandaag (woensdag, red.) wordt de uitzending herhaald. Daarna verwacht ik dat het aantal tips nog verder oploopt', vertelt Koetsier. 'En we zijn zeker hoopvol dat deze tips voor een doorbraak zorgen.'
Beluister het hele interview met Paul Koetsier bij Radio Gelderland:
De politie maakte dinsdag in Opsporing Verzocht bekend dat ze op zoek is naar twee mannen uit de omgeving van het Brabantse Erp. Het duo is mogelijk betrokken bij de moord op Wiegmink. Ook hadden ze waarschijnlijk een blauwe Audi 80.

Nieuwe aanwijzingen

De zaak rondom de 44-jarige Achterhoeker werd kortgeleden weer opgepakt door een coldcaseteam van de politie na de vondst van nieuwe aanwijzingen. Koetsier: 'We hebben onder andere de telecomgegevens met een frisse blik bekeken. Ook hebben we met de huidige forensische technieken DNA-sporen gevonden op een muts, die in de buurt van de uitgebrande auto lag.'
Wiegmink werd 20 januari 2003 dood gevonden in zijn uitgebrande auto in Erp. Hij is vermoedelijk om het leven gebracht op de Posbank in Rheden, de plaats waar de huisschilder geregeld hard liep.

Brandende auto

Een mountainbiker zag destijds twee mannen en mogelijk het lichaam van het slachtoffer bij parkeerplaats Bloemers. Enkele uren later kreeg de brandweer een melding van een brandende auto in 't Hurske, een bosperceel bij Erp. Daar lag het verkoolde lichaam van Wiegmink in.
'Iedereen in de omgeving van Erp weet nu wel dat de mogelijke moordenaars in die omgeving gezocht moeten worden. Dat zou tot nieuwe tips uit de omgeving van Erp kunnen leiden', vertelt oud-rechercheur Dick Gosewehr aan Radio Gelderland. Hij deed voor De Telegraaf jarenlang onderzoek naar de zaak.
Luister hier het hele gesprek met Dick Gosewehr bij Radio Gelderland:

Zoektocht naar twee mannen

Het coldcaseteam is op zoek naar de twee mannen die door de mountainbiker op de Posbank zijn gezien. De ene man was toen een jaar of 40 en nu dus een vijftiger. Hij was toen redelijk stevig en was kalend of had kort haar.
De andere man had mogelijk een Zuid-Europees uiterlijk, een normale haardos en was slanker. Ook is op de Posbank meerdere malen een blauwe Audi 80 gezien. Deze wagen kan bij de daders horen.

Gouden tip

De politie heeft nog steeds 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak oplost.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!