Nieuws

Moordzaak Alex Wiegmink: mannen met blauwe Audi gezocht

Alex Wiegmink.
De politie is op zoek naar twee mannen uit de omgeving van het Brabantse Erp die mogelijk betrokken waren bij de moord op Alex Wiegmink. Ze hadden waarschijnlijk een blauwe Audi 80. © Opsporing Verzocht
ARNHEM - De politie is op zoek naar twee mannen uit de omgeving van het Brabantse Erp die mogelijk betrokken waren bij de moord op Alex Wiegmink. Ze hadden waarschijnlijk een blauwe Audi 80.
Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht. De zaak is kortgeleden opgepakt door een coldcaseteam van de politie, dat nieuwe aanwijzingen vond. Het team heeft alle sporen, waaronder de telecomgegevens, met een frisse blik bekeken. Verder kon het gebruikmaken van veel betere forensische technieken dan destijds voorhanden waren.

Hardlopen op de Posbank

De 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt werd 20 januari 2003 dood gevonden in zijn uitgebrande auto in Erp. Hij is vermoedelijk om het leven gebracht op de Posbank bij Rheden.
Wiegmink ging die dag hardlopen op de Posbank, iets wat hij vaak deed na zijn werk als huisschilder. Een jachtopziener hoorde daar rond 17.00 uur schoten. Een mountainbiker zag even later bij parkeerplaats Bloemers twee mannen en mogelijk het lichaam van Wiegmink. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de mannen en de groene Opel Omega stationcar van Wiegmink verdwenen.
Even voor 20.30 uur kreeg de brandweer een melding van een brandende auto in 't Hurske, een bosperceel bij Erp. Het is de auto van Wiegmink. Achterin ligt zijn verkoolde lichaam.

Twee mannen en een blauwe Audi

Het coldcaseteam is op zoek naar de twee mannen die door de mountainbiker op de Posbank zijn gezien. De ene man was toen een jaar of 40 en nu dus een vijftiger. Hij was toen redelijk stevig en was kalend of had kort haar.
De andere man had mogelijk een Zuid-Europees uiterlijk, een normale haardos en was slanker. Ook is op de Posbank meerdere malen een blauwe Audi 80 gezien. Deze wagen kan bij de daders horen.

Zwarte muts met een hondenhaar

In de buurt van de uitgebrande Opel van Wiegmink in Erp is in een vuilnisbak een muts gevonden. Mogelijk is deze van een van de daders. Het is een zwarte muts met een wit Sox-logo. Er waren twee kijkgaten in geknipt. Op de muts is onder meer een hondenhaar gevonden. 'Het kan zijn dat de drager van de muts destijds een hond had', aldus de politie. 
Op de muts zijn met de huidige forensische technieken DNA-sporen gevonden. Het is nog niet duidelijk van wie deze sporen zijn. 

Daders in Opel en Audi 80

Vlak voor de brand heeft iemand waarschijnlijk de auto van Alex Wiegmink in Erp zien rijden. Achter het stuur zou iemand hebben gezeten met een vrij fors postuur en korte haren. Dat betekent dat de politie denkt dat de andere man, iemand met een getinte huidskleur, in de blauwe Audi A80 is teruggereden. 
De groene Opel van Wiegmink is door diverse mensen al vanaf 18.00 uur in de omgeving van Erp gezien. Rond 20.30 uur is de auto in brand gestoken. De politie is op zoek naar mensen die deze Opel of de blauwe Audi tussen 18.00 en 20.30 uur in de omgeving van Erp hebben gezien.

Beloning gouden tip

De politie heeft nog steeds 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak oplost.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!