Nieuws

Man uit Meteren overlijdt in brandende vrachtwagen A15

Een vrachtwagenchauffeur uit Meteren is in de nacht van maandag op dinsdag verongelukt op de A15 bij het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam. Dat meldt de politie. © @WIS_Rene
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een vrachtwagenchauffeur uit Meteren is in de nacht van maandag op dinsdag verongelukt op de A15 bij het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam. Dat meldt de politie.
De man van 44 botste rond 1.45 uur met zijn vrachtwagen achterop een zogeheten botsabsorber. Die was daar voor een wegafzetting geplaatst.

Vergeefse reddingspoging

Na de aanrijding vloog de truck in brand. Twee mannen die met lichtmasten bezig waren, zagen het gebeuren en probeerden de vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine te bevrijden.
Ze sloegen daarbij de ramen in en forceerden de deuren, maar hun reddingspoging bleek tevergeefs. De 44-jarige chauffeur uit Meteren overleed ter plaatse.

Culemborger in botsabsorber gewond

De bestuurder van de botsabsorber, een 55-jarige man uit Culemborg, liep bij het ongeval hoofdletsel op. Het is niet bekend hoe het met hem gaat.
Volgens de politie waren alle vier de betrokkenen collega's van elkaar. Voor de twee getuigen en de gewonde Culemborger is Slachtofferhulp geregeld.
Door het ongeval was de A15 in beide richtingen afgesloten. Dat zorgde voor behoorlijk wat vertraging.