Nieuws

Zal het dan toch nog? Nabestaanden Posbankmoord koesteren hoop

RHEDEN - Er gloort hoop voor familie en vrienden van de vermoorde Alex Wiegmink uit Drempt. Ruim dertien jaar na de moord wordt mogelijk alsnog duidelijk wie hem om het leven hebben gebracht. 'Zal het dan toch nog?', zegt een briefje dat recent bij zijn herdenkingskruis op de Posbank is neergelegd door Aad Steylen van de gelijknamige trimgroep.
Op de Posbank, waar Wiegmink om het leven is gebracht, staat een kruis ter herinnering aan hem. Daar is nu een briefje bij gelegd met daarop de tekst 'Zal het dan toch nog'.
Wiegmink was een fervent hardloper. Hij was lid van Trimgroep Aad Steylen. Op de website van de trimgroep staat een persbericht van maandag van Peter Wiegmink, de broer van Alex.
Hij vertelt daarin dat hij 'out of the blue' door het rechercheteam dat de moord onderzoekt, dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. En dat er mogelijk een oplossing van de moordzaak komt.
'Ik heb steeds gezegd: na deze aanwijzing zet ik er een dikke vette punt achter en dat zeg ik nu weer', aldus Peter Wiegmink.

Wat gebeurde er?

De 44-jarige Alex Wiegmink gaat op 20 januari 2003 hardlopen op de Posbank. Enkele uren later wordt hij als vermist opgegeven.
's Avonds wordt in de bossen bij het Brabantse Erp een uitgebrande auto gevonden met daarin het lichaam van Wiegmink.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!