Nieuws

Fatale vliegtuigcrash Puttenaar blijft mysterie

De oorzaak van de vliegtuigcrash in de Italiaanse Alpen, waarbij Willem van Ballegoijen de Jong uit Putten overleed, blijft een mysterie. De Italiaanse onderzoeksraad voor vliegtuigongelukken stelt geen onderzoek in. © vliegschool Zelf Vliegen
PUTTEN - De oorzaak van de vliegtuigcrash in de Italiaanse Alpen, waarbij Willem van Ballegoijen de Jong uit Putten overleed, blijft een mysterie. De Italiaanse onderzoeksraad voor vliegtuigongelukken stelt geen onderzoek in.
Volgens dagblad De Stentor ziet de onderzoeksraad er vanaf omdat het om een crash met een eenmotorig privévliegtuigje gaat. De regels zouden dat toestaan.

Van de radar

Het toestel van de 60-jarige vliegenier verdween op 30 september van de radar. De laatst bekende positie was in de nabijheid van de Brennerpas. Nog diezelfde dag werd het stoffelijk overschot van de Puttenaar gevonden bij Trento in het noorden van Italië. Hij bleek te zijn neergestort.

Zakenreis

Van Ballegoijen de Jong was ten tijde van het ongeval op zakenreis. Hij vloog vanuit Italië terug naar Lelystad-Airport, waar zijn vliegtuigje was gestald bij de vliegschool Zelf Vliegen.
Bij de receptie van de vliegschool ligt een condoleanceregister voor de overleden Puttenaar en ook online kunnen mensen hun steun betuigen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!