Nieuws

'Blij ei' Churandy Martina uit Arnhem is de meest positieve BN'er

Churandy Martina uit Arnhem is met een overweldigende meerderheid van stemmen gekozen tot meest positieve BN'er. De goedlachse bekende Nederlander kreeg 74 procent van de stemmen. © ANP
ARNHEM - Churandy Martina uit Arnhem is met een overweldigende meerderheid van stemmen gekozen tot meest positieve BN'er. De goedlachse bekende Nederlander kreeg 74 procent van de stemmen.
Dat blijkt uit het onderzoek dat Mark Verhees, schrijver en spreker op gebied van positiviteit, heeft gehouden onder zijn 600.000 volgers.
Martina liet tijdens de verkiezing de zangers Ali B. en Marco Borsato achter zich. De atleet deed afgelopen augustus voor de vierde keer mee aan de Olympische Spelen. In de finale van de 200 meter slaagde hij er net niet in een medaille te pakken. Martina werd vijfde, op 0,01 seconde van de nummer drie.
'Teleurgesteld ben ik niet. Waarom zou ik? Ik heb toch maar weer mooi de olympische finale gehaald, voor de derde keer op rij. Als het trainen is niet voor niets geweest. Ik heb mijn best gedaan, ik wilde zo graag en dit was het', zei de 32-jarige atleet na afloop.

1000 dagen lang positief

De onderzoeker - Mark Verhees - besloot in 2011 om 1000 dagen lang, iedere dag een positief bericht te posten op internet. Hij wilde kijken wat dit met hemzelf en de mensen die hij bereikte deed. Inmiddels is hij fulltime met positiviteit bezig en bereikt daarmee dagelijks soms meer dan een miljoen mensen.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!