Nieuws

Het nieuws van vandaag: Arnhem krijgt exclusieve friettent en veel Duitsers op visite in Winterswijk

Een exclusieve friettent in het centrum van Arnhem, mist zorgt voor problemen in het Rivierengebied en Winterswijk krijgt bezoek van heel veel Duitsers. Dit is het nieuws van dinsdag 1 november. © Omroep Gelderland, archief
ARNHEM - Een exclusieve friettent in het centrum van Arnhem, mist zorgt voor problemen in het Rivierengebied en Winterswijk krijgt bezoek van heel veel Duitsers. Dit is het nieuws van dinsdag 1 november.

Friettent, of nee: Frites Atelier

In het centrum van Arnhem wordt vanmiddag een speciale friettent geopend. Eigenaar van de zaak is Sergio Herman, de bekende topkok. Hij gaat patat verkopen in 'Frites Atelier'.
Het is (uiteraard) niet zomaar een friettent. In 'Frites Atelier' wordt patat van topkwaliteit verkocht. Herman is naar eigen zeggen anderhalf jaar bezig geweest met het proeven van aardappelen en het uitdokteren hoe de frietjes het beste kunnen worden gebakken.

In de file naar Winterswijk

In Duitsland zijn veel mensen vandaag vrij vanwege Allerheiligen en dat is te merken in het centrum van Winterswijk. Veel Duitsers trekken de grens over om daar de markt te bezoeken.
En als we zeggen veel Duitsers, bedoelen we ook echt veel Duitsers. Vorig jaar stond er vanuit Duitsland een file van liefst 10 kilometer richting Achterhoek. De ondernemers in Winterswijk zijn er uiteraard blij mee, want het brengt het nodige geld in het laatje.

Mist

Het verkeer moet in de ochtendspits rekening houden met dichte mist. In het Rivierengebied is de kans op hinderlijke mist groot. Na zonsopkomst verbetert het zicht geleidelijk, is de verwachting.
Het was maandagochtend ook al druk op de wegen door de mist. Het is vermoedelijk deze week de laatste mistochtend. Vanaf woensdag gaan wind en buien een rol spelen in het weer.