Nieuws

Broer Alex Wiegmink hoopt na mogelijke doorbraak op 'dikke vette punt'

ARNHEM - De broer van de in 2003 vermoorde Alex Wiegmink heeft er weer vertrouwen in dat deze zaak eindelijk wordt opgelost. Peter Wiegmink is vorige week samen met de vrouw van Alex, Greet, door de politie op de hoogte gebracht van een mogelijke doorbraak in de zogenoemde Posbankmoord.
Alex Wiegmink verdween op 20 januari 2003 tijdens een hardlooptocht op de Posbank. Zijn lichaam werd in zijn uitgebrande auto gevonden in de omgeving van Erp (Brabant).

100.000 woorden

To grote verrassing van Peter Wiegmink bleek dinsdag, dat een cold case team van de politie al sinds medio vorig jaar met 10 à 15 mensen aan de zaak werkt.
Hij kreeg volgens eigen zeggen 'honderdduizend woorden, maar inhoudelijks niks te horen' tijdens de briefing. Dus ook Peter Wiegmink weet niet met welke informatie de politie morgen tijdens tv-uitzending van Opsporing Verzocht komt.

Krankzinnige scenario's

De afgelopen 13 jaar en negen maanden zijn voor de broer van Alex Wiegmink met ups en downs verlopen. Peter Wiegmink heeft met de meest krankzinnige scenario's rekening gehouden en wil daar eindelijk vanaf. 'Ik heb steeds gezegd: na deze aanwijzing zet ik er een dikke vette punt achter en dat zeg ik nu weer', aldus Wiegmink.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!