Nieuws

Stomdronken automobilist door politie uit Mercedes gesleurd

De politie heeft vanmorgen vroeg haar handen vol gehad aan een automobilist uit het Duitse Büren. De man, die stomdronken was, reed rond 5.50 uur stapvoets over de A12 bij Bennekom en was een gevaar voor zichzelf en andere weggebruikers. Een vrachtwagenchauffeur voorkwam erger door de man zijn sleutels af te pakken. © Twitter/WIS_Jurgen
BENNEKOM - De politie heeft vanmorgen vroeg haar handen vol gehad aan een automobilist uit het Duitse Büren. De man, die stomdronken was, reed rond 5.50 uur stapvoets over de A12 bij Bennekom en was een gevaar voor zichzelf en andere weggebruikers. Een vrachtwagenchauffeur voorkwam erger door de man zijn sleutels af te pakken.
Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier heeft de beroepschauffeur adequaat gehandeld door het verder rijden door de man onmogelijk te maken. 'Deze trucker heeft ongeveer 6 kilometer achter hem gereden. De bestuurder slingerde van links naar rechts, reed soms 80 en dan weer stapvoets', legt Koetsier uit.

Zijruit kapotgeslagen

Toen de Mercedes van de drankrijder ter hoogte van Bennekom stil viel tegen de middenberm, sprong de vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine, sloeg de zijruit van de wagen kapot met een ijzeren staaf en greep naar de contactsleutels. Vervolgens belde hij de politie.
Agenten waren snel ter plaatse. Koetsier: 'We hebben de man geboeid aan een pols en zo uit de auto getrokken', zegt Koetsier. 'We kregen hem op een andere manier met geen mogelijkheid uit zijn wagen.'

Roes uitgeslapen

Een ademtest bleek een onmogelijke opgave, zodat een bloedproef in het ziekenhuis noodzakelijk was. De uitslag daarvan is pas over enkele weken bekend.
Inmiddels heeft de Duitse bestuurder zijn roes uitgeslapen en is hij weer op vrije voeten. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.