Nieuws

BuitenGewoon uitzending 1 november

ARNHEM - Op 1 november in het natuurprogramma BuitenGewoon:

Veluwezoom

Insecten zijn verreweg de soortenrijkste diergroep op aarde. Er zijn meer dan 750.000 soorten beschreven. Sinds lange tijd buigen biologen zich over het feit hoeveel insecten er in totaal zouden kunnen zijn: de schattingen hierover lopen sterk uiteen van 2 tot wel 20 miljoen. Het aantal soorten in Nederland en België bedraagt ongeveer 35.000. Met insectenkenner Marc de Winkel gaan we op het Nationaal Park Veluwezoom op zoek naar insecten die zich goed verbergen in struikgewas of in het zand. Zoals de Sinasaappelspin en de Mierenleeuw. Twan gaat in de schemering op zoek naar een vogel zie je wel hoort maar meestal nooit te zien krijgt: De Nachtzwaluw.
Meer informatie: Veluwezoom

Fotograferen met de mobiel

Fotograaf Harvey van Diek gaat op zoek naar een typisch herfstverschijnsel: paddenstoelen. Door de lange warme zomer zijn er dit jaar niet veel paddenstoelen maar wie goed kijkt… Harvey laat zien dat je voor een leuke foto geen dure camera nodig hebt. Paddenstoelen kan je ook prachtig fotograferen met je mobiel.
Meer informatie: Harvey van Diek

Natuurwerkdag

Thijs van Trigt rijdt regelmatig vanuit zijn woonplaats De Zilk naar de Zeedijk langs de polder Arkemheen. Daar maakt hij de stenen langs de dijk schoon om de korstmossen die hier groeien te redden. Als de mossen overwoekerd worden door gras en struikgewas sterven ze door gebrek aan zonlicht uit. Het is een enorm karwei dat Thijs metertje voor metertje afwerkt. Hij kan wel wat hulp gebruiken. Komende zaterdag is de natuurwerkdag, steek de handen uit de mouwen en meld je aan.
Meer informatie: Natuurwerkdag
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!