Nieuws

Doorbraak in Posbankmoord: daders worden gezocht in Brabant

RHEDEN - Er is een doorbraak in de zaak van de Posbankmoord. Dat meldt Peter R. de Vries op Twitter. De daders van de moord op huisschilder Alex Wiegmink worden niet meer in de omgeving van Arnhem gezocht, maar in de buurt van het Brabantse Erp.
Een cold caseteam van de politie Oost-Nederland heeft de afgelopen anderhalf jaar, op het laatst met 20 man, aan de zaak gewerkt. Er is nieuw technisch bewijs: telecomgegevens. Het vermoeden was eerder al dat de daders die in twee auto's van Gelderland naar Brabant reden, onderweg gebeld hebben.
De oudere broer van Alex, Peter Wiegmink, zegt in een reactie te hopen dat de zaak nu wordt opgelost en dat de familie de zaak kan afsluiten.

Wat is de Posbankmoord?

Op 20 januari 2003, even na acht uur 's avonds, wordt in de bossen bij het Brabantse Erp een uitgebrande auto gevonden met daarin het lichaam van de 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt. Hij is een fanatieke hardloper. 
De huisschilder, die enkele uren daarvoor als vermist werd opgegeven nadat hij niet was thuisgekomen van zijn gebruikelijk trimronde op de Posbank bij Rheden, blijkt te zijn vermoord.
Onderzoek wijst uit dat Wiegmink al op de Posbank is omgebracht. Maar wat er is gebeurd tussen de moord en de macabere vondst in Erp blijft een raadsel. De politie besteedt meermalen aandacht aan de zaak, op televisie en via opsporingsberichten. Tevergeefs.

Familie gefrustreerd

Tot frustratie van de familie wordt het rechercheteam in oktober 2003 ontbonden. Broer Peter Wiegmink blijft de publiciteit zoeken in deze zaak, vaak met hulp van misdaadverslaggever Peter R. de Vries die zich vastbijt in de zaak.
Op 15 oktober 2008 komt de politie Gelderland-Midden met het bericht dat het onderzoek in de zaak is heropend. Aanleiding is een tip van Peter R. de Vries. Twee dagen later wordt een 47-jarige Arnhemmer gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de Posbankmoord. De tip blijkt het gevolg van een uitzending van het televisieprogramma Het Zesde Zintuig waarin paranormaal begaafden zich over de zaak-Wiegmink hebben gebogen. Maar ook dit spoor loopt dood.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!