Nieuws

Kinderen opgeleid door Natuurmonumenten als boswachter

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen vandaag een boswachterspaspoort halen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Op de Wilde Buiten Dag leidt een boswachter van Natuurmonumenten de jongeren op tot 'Boswachter van OERRR'. © Natuurmonumenten/Marten van Dijl
RHEDEN - Kinderen tot en met 12 jaar kunnen vandaag een boswachterspaspoort halen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Op de Wilde Buiten Dag leidt een boswachter van Natuurmonumenten de jongeren op tot 'Boswachter van OERRR'.
Medewerker van het Bezoekerscentrum Veluwezoom en boswachter Tonnis Boersma is erg tevreden met de opkomst: 'Wij zijn vanochtend om 11.00 uur al begonnen, maar zijn er zeker tot een uur of 17.00 door de gezellige drukte'.
'Zo'n twintig vrijwilligers zijn enthousiast bezig met het begeleiden van de kinderen. De kinderen lopen een bepaald parcours en voeren verschillende opdrachten uit zoals een hindernissenbaan, spoorzoeken en vuur maken. Wanneer alles gedaan is krijgt het kind een boswachterspaspoort' vertelt boswachter Boersma. 'Het is enorm belangrijk dat de jeugd meer waardering krijgt voor plant en dier, samen met de belevingen en het buiten zijn is dat een basis voor de bescherming van de natuur.' 

OERRR

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. De organisatie wil zowel kinderen als ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Natuurmonumenten wil kinderen de waarde van natuur meegeven, zodat ze die later ook willen beschermen.
'Met het jeugdprogramma willen wij ervoor zorgen dat zowel ouders als kinderen doorhebben dat de natuur enorm mooi is. Veel kinderen zitten thuis te kijken naar een beeldscherm van de televisie of computer, maar het is juist belangrijk dat zij buiten zijn' aldus Boersma.