Nieuws

Als Europees kampioen het is toch wel anders voor meerkampster Anouk Vetter

ARNHEM - Anouk Vetter is deze maand op Papendal begonnen met de voorbereiding op het indoorseizoen atletiek.
De 23-jarige atlete uit Arnhem heeft sinds deze zomer wel een andere status. Ze werd Europees kampioen op de zevenkamp.
"Het heeft me echt wel goed gedaan. Iets meer zelfvertrouwen en het is anders hoe mensen een beetje naar mij kijken. Het was een droom die is uitgekomen en af en toe denk ik nog wel eens WOW! Ook nog een nationaal record. Het was heel erg mooi. Daarna de Olympische Spelen, dat was heel erg gaaf. Al wist ik wel dat het EK niet de beste voorbereiding was op de Spelen. Het was toch heel erg gaaf, ik heb enorm genoten. Het niveau was gigantisch."
In het indoorseizoen staat er weer een EK op het programma. "Ik ben kampioen outdoor, maar dat is zevenkamp. Indoor is vijfkamp, dat ligt mij toch wat minder. Ik mis de 200 meter en het speerwerpen. Dat zijn twee sterke onderdelen, dus ik ben niet supergoed in de vijfkamp, maar ik kan aardig meedoen. Later in augustus is ook het WK outdoor in Londen. De Britten houden van atletiek. Ik verwacht een vol stadion, dus dat kan alleen maar een feestje worden."
Vetter gaat zich niet focussen op afzonderlijke onderdelen. "Ik ben een echte meerkampster. Ik kan alles goed, maar ik heb niet echt een onderdeel waar ik enorm uitblink. Ik heb niet de luxe om te kiezen, zoals Dafne Schippers voor de sprint.  Ik kan goed speerwerpen, maar dan moet ik daar opeens heel veel op gaan trainen. En daar ben ik niet belastbaar genoeg voor."
Nederland is een echt meerkampland geworden met ook Nadine Visser uit Arnhem (zie foto) en Nadine Broersen. "Het niveau is bizar hoog. Ik denk dat wij gemiddeld één van de beste landen zijn op de meerkamp. We hebben hier het nationaal trainingscentrum, goede coaches en een goede medische staf. Alle ingrediënten voor goede resultaten en die komen er ook."