Nieuws

Duistere uitstapjes tijdens Nacht van de Nacht

Zaterdagnacht wordt aandacht gevraagd voor lichtvervuiling met de Nacht van de Nacht. Gemeente Nijmegen draagt hieraan bij door de buitenverlichting van de St. Stevenskerk, de Mariënburgkapel, de Snelbinder en het torentje van het stadhuis te doven. Bedrijven worden ook aangemoedigd om de verlichting uit te doen. © John Beckmann
NIJMEGEN - Zaterdagnacht wordt aandacht gevraagd voor lichtvervuiling met de Nacht van de Nacht. Gemeente Nijmegen draagt hieraan bij door de buitenverlichting van de St. Stevenskerk, de Mariënburgkapel, de Snelbinder en het torentje van het stadhuis te doven. Bedrijven worden ook aangemoedigd om de verlichting uit te doen.
Lichtvervuiling is een vrij recent fenomeen. Het overvloedig verlichten van wegen, gebouwen, sportvelden, kassen en andere plaatsen veroorzaakt ecologische schade en kan het biologische dag- en nachtritme van mensen en dieren verstoren.
In en rond Nijmegen zijn speciale activiteiten georganiseerd voor deze nacht, zo start bij pannenkoekenrestaurant de Heksendans een dwaaltocht over de -toch al wat griezelige- Duivelsberg. In kinderboerderij de Goffert wordt 'het grote dieren-memoryspel' gespeeld en kunnen kinderen pootafdrukken zoeken of meedoen aan een speurtocht. In de Lindenberg wordt een workshop nachtfotografie gegeven. Alle activiteiten beginnen als het donker is, om 19.00 uur.