Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod. © ANP
ARNHEM - U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Modeltreinen

Zaal Verploegen in Wijchen is vandaag het domein van modeltreinfanaten. Van 10.00 tot 15.00 uur wordt een modeltreinenbeurs gehouden. Er zijn treinen in de meest uiteenlopende formaten en uit diverse tijdperken te zien. Er zijn veel kenners aanwezig op de beurs om bezoekers, die vragen hebben of iets getaxeerd te willen hebben, informatie te geven.

Keifestival

Op tien locaties in Lichtenvoorde worden vandaag optredens gegeven. Er treden in totaal 29 verschillende artiesten tijdens het in de Achterhoek bekende Keifestival op. Er worden onder meer odes gebracht aan Adele, Michael Jackson en David Bowie. Daarnaast zijn er ook artiesten die nog niet zo bekend zijn en eigen werk spelen. De eerste klanken komen om 20.00 uur uit de boxen.

Landdag

Het is een historische dag voor Gelderland. Voor het eerst sinds 1798 komt de Gelderse Landdag bij elkaar. Plaats van handeling is Zutphen. Eeuwenlang vergaderden afgevaardigden uit de steden en de Ridderschappen samen in de Landdag. Vandaag zijn het belangstellenden van de Gelderse geschiedenis die samenkomen in het Zutphense stadhuis.

Mountainbike

Zo'n 75 mountainbikers storten zich morgen (zondag) via een zogenaamd downhill circuit in Nijmegen vanaf het Valkhof met een rotvaart via allerlei hindernissen naar de finish op de Waal. Ze gaan zelfs door het restaurant van cultureel centrum De Lindenberg. Dat moet ongetwijfeld een bijzonder gezicht zijn. Om 10.45 uur gaan de eerste waaghalzen van start. Er wordt tot het einde van de middag geracet.