Nieuws

Onderzoek naar behandeling patiënten Klaus Ross duurt nog maanden

Klaus Ross
Het onderzoek naar de behandeling van vijf kankerpatiënten door alternatief behandelaar Klaus Ross gaat naar verwachting nog maanden duren. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) in Duitsland weten. Onder hen is de overleden Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn. © ANP
ARNHEM - Het onderzoek naar de behandeling van vijf kankerpatiënten door alternatief behandelaar Klaus Ross gaat naar verwachting nog maanden duren. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) in Duitsland weten. Onder hen is de overleden Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn.
Dat meldt de NOS.
Het OM doet onder meer onderzoek naar het gebruik van het middel 3-BP, een glucoseblokker die kankercellen zou doden. Drie patiënten overleden nadat Ross hun dit middel had toegediend; twee werden onwel.  
Volgens het Duitse OM is het lastig te bepalen wat de invloed van het middel precies is. Een medisch team moet hiervoor eerst zelf een onderzoeksmethode ontwikkelen en dat kost tijd. Een broer van Van Ouwendorp vraagt zich ook af of een infuus met die 3-BP zijn broer fataal geworden is.

Nederlandse politie

De politie is ook nog bezig met het horen van een groot aantal getuigen, onder wie oud-patiënten en nabestaanden. Dat wordt gedaan door Nederlandse rechercheurs, vaak in aanwezigheid van een Duitse officier van justitie. Die mag alleen vragen stellen via de Nederlandse politie.
Het OM doet onderzoek naar de behandeling van vijf patiënten van Ross, vier Nederlanders en een Belg. Ross wordt verdacht van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Per ongeluk een overdosis

Ross kreeg in zijn behandelcentrum Bracht, net over de grens bij Venlo, vooral Nederlandse kankerpatiënten, die in Nederland uitbehandeld waren. De oprichter van het centrum vermoedt dat Klaus Ross zijn patiënten per ongeluk een overdosis 3-BP heeft gegeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!